Instagram

Bosön och utmanarprogrammet

Bosön och utmanarprogrammet

Hej igen!
Hur har denna helgen varit då?
Svar: Magisk, fantastisk, motiverande, fenomenal, enastående och alla dess synonymer. Det var stort alltså, det var det. Jag träffade massor med nya vänner, från helt andra idrotter. Skidskytte, curling, segling, golf osv. Med samma brinnande intresse, lika höga mål som mig och som också lägger hela sin själ i sitt idrottande.

Vad gjorde vi då? Det blev tidig uppstigning på fredag morgon, 05:15 för att vara exakt. En tågresa till Stockholm och lite andra diverse olika färdmedel tills jag slutligen 10:15 satte fossingarna på Bosön. Checkade in, blev tilldelad massor med trevliga kläder och började socialisera mig. Som en STOR bonus fanns min vän Ida Jansson där, en av mina största konkurrenter på tävlingsbanan men min bästa vän utanför tävlingarna. Spännande det där. Efter lunchen var det dags för det jag i smyg fruktat, styrketesterna och kroppsscreening. Då jag råkar veta att jag inte är någon höjdare på chins och inte överdrivet rörlig heller. Men jag gjorde mitt bästa och så får de professionella tränarna på SOK utvärdera vad som egentligen är relevant för min idrott. Chins eller snabba ben? vem vet.. Middag på det och en teambuildingövning på slutet, något de alltid brukade köra med truppen innan OS, och som är väldigt prestigefyllt att vinna. Vi blev indelade i olika lag med en representant från varje idrott. Väldigt nyttigt för den sociala delen. Nu har jag knutit ytterligare lite kontakter.

Började lördagen med en brakfrukost och sedan lyftteknik med skivstång i gymmet med instruktörer. Något som verkligen är nödvändigt. Även om jag inte behöver köra överdrivet mycket gym så är bålstyrkan viktig även i cykel och stabiliteten. Så att slänga in lite knäböj med skivstång emellanåt är inte alls fel. På lite halvskakiga ben gav vi landsvägscyklister (Lukas Eriksson, Adam Axelsson och jag) oss ut på ett intervallpass på Lidingö. Antalet bra intervallvägar blev lätträknade, alltså en. Så vi körde 4 km, vände och körde 4 km, vände igen, repeat. Men ett bra pass med syra som utlovades. Dagen följdes upp av riktigt bra föreläsningar, kost och ”tankens kraft”. På eftermiddagen var det ytterligare aktiviteter och avslutningsvis en ”intervju”  med de fyra olika olympierna som besökte oss. Anna Laurell, Frida Nevalainen, Jalmar Sjöberg och Niklas Edin. Jag får alltid gåshud när jag lyssnar på andra idrottare, deras väg till framgång och hur de beskriver känslorna efter sina fantastiska prestationer. Fick också en fin pratstund med Anna Laurell, det är en riktig idrottskvinna det. Vilken stjärna!

Söndagar är alltid tråkiga, hemfärd, utcheck osv. Men vi spolar bandet. Frukost, brakfrukost igen. Träning på Lindingövägen, jajamen samma 4 km igen. Snart kan ni dom också lika bra som mig. Mjölksyra idag igen, lagtempointervaller och lite kortare tempolopp. Snabbdusch och föreläsning, utvärdering av helgen och lite snack med tränare och förbundskaptener.

Jag har försökt att inte skriva allt för mycket även om jag är så upprymd av allt som hänt och alla intryck att jag skulle kunna skriva en bok. Jag har funnit en bra balans mellan fokus och det sociala under helgen. Fokus under tester och viktiga möten men också att kunna slappna av och lära känna nya. En helg som jag tar med mig mycket av, men resan har bara börjat och vi ska nu enligt planen vara med i detta projekt ”utmanarprogrammet” tills vi ev. kommer med i Topp- och talangprogrammet. Vi får just nu ett visst ekonomiskt och annat stöd av SOK vilket hjälper oss en bra bit påväg. Jag är så motiverad, och nu äntligen börjar det hända saker!

10346385_606014982839188_7709244689513531606_n

10462461_606805949426758_8030417135275378989_n10418326_606806919426661_4469798032052839904_nbild 1bild 2bild 3

PHOTO: SOK

No Comments

Post A Comment

åtta − sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.