Instagram

Velodrom-SM dag 2

Velodrom-SM dag 2

Hej trogna läsare.
Jag skäms över att vara så seg på att skriva. Det ska inte bli till en vana, skärpning Frida!
Med det sagt drar jag tillbaka tiden till söndagen den 7:e december. Det var om jag minns rätt en ganska grå och lite regnig morgon, men det spelade mindre roll eftersom det var inne på velodromen som SM skulle avgöras.
09:00 uppvärmning inför kval till 2 km. Tyvärr var vi så pass få att just den grenen förlorade SM-status och blev därmed inte viktig. Men vi bestämde oss för att köra den ändå som bra träning. Jag hade bäst tid där och det var ju kul men spelade som ingen större roll.
Därefter åkte jag hem för lite lunch och en lur i soffan.

På eftermiddagen var det poänglopp, det som allra mest liknar en landsvägstävling och som blivit den gren som känns mest relevant att träna och även tävla i. Vi körde denna gång 40 varv med spurt var 10:e där det delas ut poäng, och den i slutet med flest poäng vinner alltså. En kul tävlingsvariant där det inte bara handlar om styrka och kondition utan också enormt mycket taktisk känsla. Som det i och för sig gör i de allra flesta velodromgrenar. Positionering, teknik och taktik är i många fall det som avgör en tävling. Så det är bra med en rapp knopp också!
Jag vann poängloppet och lämnade velodrom-SM med fyra mästartröjor efter att ha kört fyra grenar.
Att säga att jag inte är nöjd vore löjligt och dumt, därför säger jag ärligt att jag är glad och stolt över mig!

Här kan ni se en intervju med mig på SVT: http://www.svt.se/…/reg…/gavledala/veldrom-sm-avgors-i-falun

IMG_2718.JPGfoto: svenska cykelförbundet

IMG_2690.JPG

IMG_2689.JPG

IMG_2685.JPG

IMG_2679.JPG

IMG_2680.JPG

No Comments

Post A Comment

nio − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.