Instagram

Vasalöparen

Vasalöparen

Hej där trogna läsare.

Var va vi senast? Velodrom-SM tror jag, om jag inte minns fel.
Efter bravaderna på banan la jag under ca 2 veckor allt mitt fokus på skidåkning, i klassisk stil. Jag skulle ju köra Vasaloppet av någon anledning, vet inte riktigt varför jag hastigt bestämde mig för det i höstas.. Jag ville väl vara lite häftig och vräkte ur mig det. Men det blev ju verklighet, och tur var det väl det! Det blev ju succé till och med.
Jag hade egentligen inte kört några riktigt långa distanspass på skidorna, och började dagen innan loppet att laborera med nya pjäxor och stavar och hålla på, typiskt mig.
Men när starten i Bergaby gick kl 07:00 på måndag morgon i -17 grader så var jag ändå mer redo än någonsin.

Vi hade bestämt oss för att göra det till en familjeutflykt, jag och Hampus. Vi skulle bara ta oss i mål och överleva helt enkelt.
Eftersom vi körde i Team Ormsalva så fick vi också starta i sponsorledet vilket innebar att vi aldrig behövde köa någonstans och fick dom allra finaste spåren (kan rekommendera Team Ormsalva, klicka här så får du också dom bästa förutsättningarna).

Vi hade en fantastisk resa och möttes av en gnistrande soluppgång på myrarna i den bitande kylan. När sedan rumpan, fötterna och armarna domnar bort av kylan så kan man uppleva att det är aningen för kallt och bli lite grinig, och att diagonala utan fötter var en speciell och en något otrevlig känsla. Så innan Eversberg ropade jag till mamma och Fredrik, som stod för langning, att döden var kommen för min del. Men det var falskt alarm.
Efter Eversberg började gelen ta och jag fick en jäkla fart igen och efter det så gick jag på ren vilja, tills jag för första gången kollade på klockan i Eldris (9 km till mål) och fick se att om vi pinnade på skulle vi kunna åka på under 6 h. Då gick jag på ännu mer vilja och hornen växte sig längre än någonsin tidigare. Hela kroppen gjorde ont men jag skulle bara till Mora, och det innan klockan slagit 13:00.

Aa, 13:01 kom jag i mål.. Det var ju synd.. Men vad sjutton jag är inte bitter, jag åkte bättre än vad jag någonsin kunnat ana. Så jag är glad och nöjd och skulle kunna tänka mig att göra det där igen, någon gång.. hehe.
Jag blev bästa u20-åkare i både söndag och måndags resultatlista och på 17:e plats bland damerna!

Hurven på start, ingen tropisk värme i Bergaby
IMG_8197
Hampus har inte kissat på sig, så nervösa var vi inte.
12792112_10206307762828117_5821071713688694680_o IMG_8191 IMG_8209IMG_8202

No Comments

Post A Comment

arton − 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.