Instagram

SM, stolpe ut

SM, stolpe ut

Hej vänner!

Då var jag här igen. Det sker inte med överdrift, men satsar på kvalité istället för kvantitet. Nå hur var läget sist? Förkyld och deprimerad? Då är tillståndet oförändrat! Skämt åsido, jag ska förklara.

vi börjar väl här, dag 1: svenska mästerskapet i tempo, enkelstart, time trial, kalla det vad ni vill. Kärt barn har många namn? Måste vara en myt. Tempo var något jag tidigare år sågs som min starka sida, och det jag också tyckte var roligast. Detta har under denna säsong ändrats helt, jag har inte gjort några vidare bra tempolopp i år och jag tycker inte att jag sitter bra på tempocykeln, får inte ut kraften optimalt i den sittställningen. Men kvaliteter som jag nu tappat på tempo har jag i år omvandlat till kvaliteter som är till fördelar för mig på linjelopp. Nåväl, jag ställde upp med blandade känslor. Jag ville göra ett bra lopp, felfritt, få känna mig stark igen och jag trodde lite på mig själv ett tag, samtidigt som jag hela tiden hade i åtanke att min uppladdning varit usel med både kraschen som orsakade över en veckas frånvaro samt en seg förkylning på över en vecka. Jag hade bara cyklat ett fåtal gånger innan det var dags för tempostarten. Men som tur är så tänkte jag att det kanske, kanske, kanske går.

Nix, det gick inte den här gången. Trötta, sega ben, inget flyt och var bara allmänt obekväm på cykeln. Okejdå, idag blev en sådan dag. Jag vill inte gnälla över ett brons för jag har ingen aning om jag hade kunnat få en bättre placering med en bättre uppladdning och form men jag saknar känslan av att känna sig stark och flytet på cykeln!

Jag lämnar tempoloppet bakom mig och blickar framåt, svenska mästerskapen i linjelopp, detta år även uppför kinnekulle 5 gånger. Jag har kört backen tidigare i år och hade då ett bra flyt. Jag hade kvar den känslan innan start på SM-loppet och var faktiskt sugen, riktigt sugen.
Starten gick och jag hade inte alls samma känsla uppför de 200 höjdmetrarna som sist. Jag anade redan på första varvet (av 5) att detta skulle bli en tuff dag. En attack på toppen av backen och det var körning direkt.
Jag har så svårt att beskriva loppet, jag vet inte, jag fattade ingenting. Jag är bara tom, både i benen och huvudet. Det är nog den mest detaljerade förklaringen jag kan ge.

Linda tog hem SM-guldet på ett fantastiskt sätt med flera minuter och jag kan inte bli annat än grymt imponerad! Och de andra tjejerna i klungan har också gjort ett grymt jobb. Det är så kul att få tävla både mot och tillsammans med dem!
4:a blev jag iallafall..

Jag svor lite, grät en skvätt, skällde på mina anhöriga en stund och tog mig sedan samman. Jag lämnade tävlingsplatsen så fort jag kunde och började sysselsätta mig med diverse andra aktiviteter. Tog en sväng med båten här i min sommarstuga och testade även fiskelyckan, som var minst lika dålig som dagens tidigare prestation men den känns på något vis mindre viktig.

Jag fick iallafall tid att smälta allt och blicka framåt, det väntar stora mål under denna säsong, mycket stora mål.

Avskriven, tack för det. Vi hörs! (Bildskörden blev olyckligtvis helt värdelös i år, kanske återkommer med lite fler)
(bild (18)bild 2 (1)

No Comments

Post A Comment

fyra + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.